Recipro Quiz Answers

posted 13.04.2010
1) For every tonne of household waste how much do commercial, industrial and construction businesses produce?
Answer: b. Another 6 tonnes

2) What are the most environmentally unfriendly construction materials?
Answer: b. PVC based products

3) How many lego bricks were needed for James May’s full lego house?
Answer: c. 3.2 million
4) Which animals have been discovered to predict earthquakes?
Answer: b. Toads
5) How much ice is falling into the sea every year?
Answer: c. 250 billion

6) What building material did the Romans invent?
Answer: c. Concrete

7) WWF estimated that how many people switched their lights off as part of their campaign during Earth Hour?
Answer: c. 1 Billion

8) Match the following famous architectural landmarks with the correct names

[caption id="attachment_1163" align="aligncenter" width="150" caption="iii. Petronus Towers"]iii. Petronus Towers[/caption]



[caption id="attachment_1166" align="aligncenter" width="150" caption="ii. Arc de Triomphe"]ii. Arc de Triomphe[/caption]




[caption id="attachment_1167" align="aligncenter" width="150" caption="iiii. Constantine's Arch "]iiii. Constantine's Arch [/caption]




[caption id="attachment_1168" align="aligncenter" width="150" caption="i. Kuwait Towers"]i. Kuwait Towers[/caption]


9) What radical idea have the Chinese planned for their landfill sites?
Answer: a. Spraying landfill sites with deodorant

 
10) What legendary computer game character was spotted on Saturn’s moon Minas?
Answer: c. Pac-Man

[caption id="attachment_1173" align="aligncenter" width="300" caption="Saturn's moon Minas and a map of temperature variations which look like Pacman!"]Pacman on the moon![/caption]

Category: Uncategorized, environment, in the news